22.12.2020. Čestitka zahvalnosti i poklon predsednika Republike za predsednika Nacionalnog saveta

   Predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, čestitao je predstojeće božićne i novogodišnje praznike predsedniku Nacionalnog saveta nemačke nacionalne manjine u Republici Srbiji, mr Plac Mihaelu, uz zahvalnost na dosadašnjim aktivnostima i zalaganjima. Čestitku i prigodan paket, u ime predsednika Vučića uručio je 22.decembra lično gradonačelnik Grada Sombora, Antonio Ratković, u sedištu Nacionalnog saveta u Somboru.
   Iskazana pažnja predsednika Vučića i lična poseta gradonačelnika Ratkovića, potvrda je nastavka dobre saradnje  vlasti Republike Srbije, Grada Sombora i nemačke nacionalne manjine koja u njoj živi i deluje.
   Ovom prilikom, Plac je zamolio gardonačenika da prenese predsedniku Vučiću zahvalnost i spremnost Nemačkog nacionalnog saveta za dalju saradnju sa nadležnim institucija Republike Srbije, kao i primer dobre prakse Sombora, kada je u pitanju saradnja lokalne samouprave i nemačke nacionalne manjine.
   Takođe je bilo reči o aktivnostima i projektima koje sprovodi Nacionalni savet, ali i o planovima Grada Sombora, kada je u pitanju razvoj multikulturalnosti i projekata vezanih za ovu oblast.