31.12.2020. Nemački jezik na zabavan način

   Humanitarno udruženje Nemaca „Gerhard“ nedavno je završilo realizaciju projekta  „Ovladavanje komunikativnim veštinama i razvijanje sposobnosti i metoda učenja nemačkog jezika“. Projekat je finansiran sredstvima budžeta Republike Srbije, po osnovu Konkursa za dodelu sredstava iz Budžetskog fonda za nacionalne manjine za programe i projekte iz oblasti obrazovanja u 2020. godini, a sproveden uz podršku Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave. Partneri na projektu bili su udruženja Centar banatskih Švaba  "Haus Regina"   iz Zrenjanina i Udruženje Nemaca "Syrmisch Mitrowitz" iz Sremske Mitrovice, tako da je projekat obuhvatio može se reći celu Vojvodinu.
   Naime u osnovnim školama „Bratstvo jedinstvo“ u Somboru, „Vuk Karadžić“ u Zrenjaninu i „Boško Palkovljević Pinki“ u Sremskoj Mitrovici tokom prvog polugodišta paralelno su tekli programi i aktivnosti u okviru ovog projekta. Cilj projekta bio je poboljšanje komunikativnih veština kod učenika koji u redovnoj nastavi imaju nemački jezik kao drugi strani jezik. Tokom projekta, učenici su se obučili da iskažu svoj pun potencijal u četiri ključne veštine usvajanja nemačkog jezika: pisanje, čitanje, govor i slušanje. Na zabavan, savremen i interaktivan način učenici su savladati osnove, ali i finese nemačkog jezika. Projekat je takođe imao za cilj da se jezičke veštine dece unaprede kroz aktivnosti razvijanja drugarstva, timskog rada i poštovanja različitosti.
   Deca su savladavala učenje nemačkog jezika slušanjem pesmica, didaktičkim igricama, kvizovima, slušanjem i gledanjem filmova, organizovanjem pozorišne predstave na nemačkom jeziku. U projektu je učestvovalo preko stotinu dece.