15.12.2020. Članovi Nacionalnog saveta posetili Muzej podunavskih Nemaca koji se uskoro otvara

   Sednica Nacionalnog saveta nemačke nacionalne manjine održana je dana 15.12.2020. godine, u sedištu Nacionalnog saveta nemačke nacionalne manjine u Somboru. Na početku Sednice predsednik mr Mihael Plac je svim pripadnicima nemačke nacionalne manjine i članovima Nacionalnog saveta čestitao Dan nemačke nacionalne manjine, 15.12. koji je predložen za prvi zvaniči Dan nemačke nacionalne manjine u Republici Srbiji.
   Uz pridržavanje svih epidemioloških mera, s obzirom na trenutnu situaciju, na Sednici su jednoglasno usvojene sve tačke dnevnog reda. Kako i priliči svečanom danu, nakon Sednice saveta članice i članovi Nacionalnog saveta imali su priliku da posete Muzej podunavskih Nemaca, koji je depandans Gradskog muzeja Sombor.
  Na samom početku obilaska, predsednik Nacionalnog saveta mr Mihael Plac izjavio je – Veoma velika čast i zadovoljstvo mi je da predstavnici Nacionalnog saveta budu jedni od prvih koji će videti postavku Muzeja. Toliko smo o tome maštali i na tome radili, svi zajedno. Hvala Vam svima.