Dana 10.04.2024. godine, na inicijativu Nacionalnog saveta nemačke nacionalne manjine, Gradskom muzeju u Somboru - depandans Muzej podunavskih Nemaca u Somboru, uručena je kompjutersko tehnička oprema potrebna za rad. Cilj donacije je da se olakša rad muzeja i obezbedi adekvatno očuvanje kulture, tradicije i baštine  Podunavskih Nemaca na ovom području.

  Dana 21.02.2024. godine NJE Ambasadorka Nemačke u Republici Srbiji gđa Anke Konrad, sa saradnicima, posetila je Nacionalni savet i HUN Gerhard. Ovom prilikom domaćini su bili menadžerka u HUN Gerhard, Gabrijela Bogišić, predsednik Nacionalnog saveta nemačke nacionalne manjine i zamenik predsednika HUN Gerhard, mr Mihael Plac i član saveta i predsednik HUN Gerhard, Petar Rang.

Biblioteka Nemačkog narodnog saveza je osnovana 1996. godine, odmah po osnivanju naše organizacije. Tada smo imali 150 knjiga na nemačkom jeziku. Danas imamo više od 5000 naslova na nemačkom jeziku u našem sedištu u Subotici.

   Povodom obeležavanja godišnjice potpisivanja Jelisejskog sporazuma, Ambasada Savezne Republike Nemačke, Ambasada Republike Francuske, Gete institut u Beogradu i Francuski institut u Srbiji organizovali su u Jugoslovenskoj kinoteci u Beogradu prigodan skup. Skupu je prisustvovao i mr Mihael Plac, predsednik Nacionalnog saveta.

U subotu, 23. decembra 2023. godine, u Udruženju Nemaca „Gerhard”, sedištu Nacionalnog saveta nemačke nacionalne manjine, održana je tradicionalna Božićna zabava.Ove godine manifestacija je počela simbolično, sadnjom bora u dvorištu Udruženja. Deca i mladi koji pohađaju kurseve nemačkog jezika u Udruženju, zajedno sa svojim vaspitačima i nastavnicima, za mnogobrojnu publiku, pripremili su raznovrstan Božićni program. U nastupu je učestvovalo pet grupa, koje je mnogobrojna publika nagradila velikim aplauzima.