23.12.2023. Božićna zabava i Deda Mraz

U subotu, 23. decembra 2023. godine, u Udruženju Nemaca „Gerhard”, sedištu Nacionalnog saveta nemačke nacionalne manjine, održana je tradicionalna Božićna zabava.Ove godine manifestacija je počela simbolično, sadnjom bora u dvorištu Udruženja. Deca i mladi koji pohađaju kurseve nemačkog jezika u Udruženju, zajedno sa svojim vaspitačima i nastavnicima, za mnogobrojnu publiku, pripremili su raznovrstan Božićni program. U nastupu je učestvovalo pet grupa, koje je mnogobrojna publika nagradila velikim aplauzima.

Prisutne je pozdravio mr Mihael Plac, predsednik saveta i zamenik predsednika Udruženja Nemaca „Gerhard”, koji je ovom prilikom istakao veliko zadovoljstvo brojem dece i mladih koji tokom godine posećuju Udruženje, uče nemački jezik i realizuju mnoge aktivnosti i programe.
Program je otvoren koreografijom uz božićne pesme mališana iz predškolske ustanove „Vera Gucunja“ - objekat Đanić, sa vaspitačicom Korinom Sabo.

 

 

Vrtićka grupa Zečići sa vaspitačicom Danijelom Popić je, uz muzičku pratnju, okitila jelku. Nešto stariji mališani iz grupe Ptičice ispekli su božićne kolačice, a Žirafice su izveli sopstvenu interpretaciju priče „Dva evra za Deda Mraza“ (profesorica Gabrijela Bogišić). Najstariji učesnici programa, grupa Leptirići, sa svojim nastavnikom Miroslavom Varo pripremila je recitacije na temu Božića. Najlepše iznenađenje bila je poseta Deda Mraza, koji je sve učesnike programa nagradio simboličnim poklonima.

Zahvaljujemo se svoj deci i mladima i njihovim nastavnicima na odličnom programu. Zahvaljujemo se i njihovim roditeljima, bakama i dekama na istrajnosti i aplauzima. Od srca se zahvaljujemo i svim volonterima koji su pomogli u organizaciji i realizaciji Božićne zabave. Realizacija božićne zabave je omogućena uz podršku Fondacije za kulturu Podunavskih Švaba Savezne pokrajine Baden-Virtemberg.