30.11.2023. Fondaciji Nemačka fondacija – Deutsche Stiftung uručeno priznanje

U četvrtak 30.11.2023. godine, u svečanoj sali Gimanzije "Veljko Petrović", održana je konferencija u okviru projekta "Sombor to sam ja". Projekat je realizovan uz podršku Grada Sombora. Tom prilikom nosilac projekta, fondacija Gimanzije "Veljko Petrović" Sombor, na čelu sa Enom Stojković, upravnicom Fondacije i Dušanom Lukićem, jednim od osnivača Fondacije, prezentovali su dosadašnje aktivnosti i planove za budućnost.

Skupu su se obratili i stipendisti Fondacije Aleksandar Gubica i Nemanja Majski, učenici IT odeljenja somborske gimnazije, izrazivši svoju zahvalnost što postoje oni koji ih podržavaju.

Fotografije napravila Maja Pavićević

Ovom prilikom dodeljena su priznanja onima koji su u proteklom periodu dali veliki doprinos radu Fondacije. Pojedinci, predstavnici kompanija, mediji, svako na svoj način, podržavaju rad Fondacije, a time i ostvarivanje njene misije i vizije da pruži materijalnu i nematerijalnu podršku talentovanim somborskom gimnazijalcima.
Ispred fondacije Nemačka fondacija – Deutsche Stiftung priznanje je primio mr Mihael Plac, predsednik Nacionalnog saveta i upravitelj Fondacije.
-Hvala vam na priznanju koje nas samo dodatno stimuliše da produbimo našu dosadašnju saradnju. Imati u jednom gradu Fondacije kao što su Nemačka fondacija – Deutsche Stiftung i Gimanzije "Veljko Petrović" Sombor, Gimnaziju kao što je naša i Nacionalni savet predstavlja izuzetnu priliku za dalji razvoj i promociju nemačkog jezika i kulture – istakao je mr Mihael Plac ovom prilikom.