06.12.2023. Materijali za učenje Nemačkog jezika sa elementima nacionalne kulture

Nacionalni savet, u saradnji sa eminentnim i dokazanim stručnjacima iz ove oblasti, u prethodnom periodu, veoma je intenzivno radio na pripremi materijala za učenje Nemačkog jezika sa elementima nacionalne kulture, kako bi pripadnici nemačke manjine ali i ostali zainteresovani imali mogućnost što lakšeg i kvalitetnijeg učenja.

Kako je proces izrade udžbenika i materijala, ali i njihovog odobravanja od strane nadležnih tela Republike Srbije dug, u prilogu vesti možete naći neke od materijala koji do sada nisu objavljeni.

Udžbenik i materijali će biti u punom kapacitetu korišćenja onog momenta kada budu prošli proceduru odobravanja od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i nadležnik Komisija. Do tada, udžbenik i materijali se mogu koristiti kao dodatni materijal, uz osnovni udžbenik na predmetu Nemački jezik sa elementima nacionalne kulture, ali i u školama gde se nemački jezik uči kao prvi strani jezik i na časovima sekcije.

Uz udžbenik idu i Program i Uputstvo koje takođe možete naći u prilogu vesti.

 

Dokumente možete preuzeti ovdeUdžbenik    Vežbanka      Slikovnica      Program

 

Iz ovoga proizilazi da publikaciju ne bi trebalo, bez prethodne saglasnosti Nacionalnog saveta odnosno Fondacije Nemačka fondacija – Deutsche stiftung, koja je i izdavač, da se daje na slobodno korišćenje odnosno da se preuzima i kopira odnosno koristi. Prilikom korišćenja publikacija u budućnosti, naravno, neće biti naplaćivanja korišćenja iste, ali će biti neophodna registracija korisnika, kako bismo bili upoznati sa zainteresovanošću.

Sva prava zadržana. Nijedan deo ove publikacije ne može da bude reprodukovan, presnimavan ili prenošen bilo kojim sredstvom- elektronskim, mehaničkim, kopiranjem, snimanjem, skeniranjem ili na bilo koji drugi način bez prethodne pisane saglasnosti autora i izdavača.

Za sva pitanja i dodatne informacije molimo Vas da se obratite na sledeći mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.