U četvrtak 23. maja 2019. godine, u Somboru je održan Simpozijum "Nemačka nacionalna manjina i Evropa". Pročitajte kompletnu vest na sajtu RTV.

  Delegacija Odbora za ruralni razvoj i zaštitu potrošača parlamenta nemačke Savezne pokrajine Baden –Virtemberg,  na čelu sa predsednikom odbora poslanikom pokrajinskog parlamenta Martinom Hanom, boravila je od 02.- 04. maja 2019. u Novom Sadu.

U utorak 30. aprila 2019. godine održana je četvrta sednica Nacionalnog saveta nemačke nacionalne manjine u Republici Srbiji. Pogledajte vest na sajtu RTV.

Danas je posle kratke i teške bolesti u 69. godini preminuo gospodin Anton Beck, Predsednik Nemačkog nacionalnog saveta i dugogodišnji predsednik Humanitarnog Udruženja Nemaca „Gerhard“.

Fondacija "Nemačka fondacija - Deutsche Stiftung" objavljuje konkurs za dodelu sredstava  za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti razvojne delatnosti

Prema zvaničnim rezultatima izbora za Nacionalne savete nacionalnih manjina, koje je danas saopštila Republička izborna komisija, najveću podršku Nemaca dobila je lista “Gerhard” Podunavske Švabe – zajedno, Anton Beck.

   Dana 23.05.2018. godine ministar državne uprave i lokalne samouprave gospodin Branko Ružić i njegova delegacija su prisustvovali na službenom sastanku sa predsednicima četri nacionalnih saveta, na kojem sastanku je i prisustvovao predsednik Nacionalnog saveta nemačke nacionalne manjine gospodin ing. Laslo Gence Mandler.

    Fondacija "Nemačka fondacija - Deutsche Stiftung" objavljuje konkurs za dodelu sredstava  za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti razvojne delatnosti

    Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave objavilo je konkurs. Konkurs se raspisuje za dodelu sredstava iz Budžetskog fonda za nacionalne manjine za realizaciju programa i projekata iz oblasti informisanja na jezicima nacionalnih manjina. Konkurs na sajtu ministarstva
 

TEKST KONKURSA       OBRAZAC ZA PRIJAVU       IZJAVA

   Udruženje Nemaca ,,Gerhard"  primilo je 23. septembra 2017. priznanje za čestitost Fondacije „Zavičajna kuća" u Sremskim Karlovcima.